Гігантські шершні, що мешкають в Азії, вперше з'явилися в США і загрожують місцевій популяції бджіл, і не тільки. У небезпеці - люди.

Про нову проблему, яка поповнила список бід високосного 2020 року, повідомляє CNN.

Азіатські шершні-вбивці (Vespa mandarinia) - величезна (буває до восьми сантиметрів довжини), злісна і небезпечна комаха, яке є справжньою грозою бджіл, дрібних тварин і навіть людини. Раніше вони водилися в основному в Азії, але тепер їх почали помічати і в інших країнах.

В першу чергу на сполох забили у США, там бджолярі почали знаходити розпотрошені вулики. Справа в тому, що гігантський шершень поводиться з бджолами як справжній маніяк. Пара шершнів може винищити цілу колонію, причому бджіл в прямому сенсі шершні розривають на шматки або відкушують їм голови.

Тому в США вчені, побоюючись навали цих комах, оголосили на них справжнє полювання.

Вони провели необхідну підготовку і тепер шукають гнізда шершнів, щоб не дозволити їм розмножитися.

"Це наш шанс не дозволити їм прижитися тут. Якщо ми не зможемо зробити це протягом кількох років, це, ймовірно, буде неможливо", - вважає ентомолог з сільськогосподарського управління штату Вашингтон Кріс Мун.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Remote file

Щоб виявити гнізда співробітники відомства, а також місцеві бджолярі розставляють спеціальні пастки з приманками для шершнів. Також для пошуку гнізд, які зазвичай розташовані на землі, планується застосовувати тепловізори.

Крім того фахівці просять людей доповідати про кожний випадок і місце, де їх бачили. При цьогму експерти радять ні в якому разі не наближатися до шершнів. Справа в тому, що і при зустрічі з людиною шершні-вбивці виправдовують свою назву. Тільки в Японії від їхніх укусів щорічно гине по 50 чоловік.

Очевидці, що описують укус такого шершня, розповідають, що він відчувається так, ніби розпечений цвях встромляють у ваше тіло. За словами вчених, отрута цих шершнів подібна до зміїної.

В мережі з'явилось відео, як шершень розправляється з мишею. На відео також можна оцінити його розміри.

Це відео було знято в США, і наразі залишається загадкою, як і чому азіатські шершні стали з'являтися в інших країнах. Наприклад, в минулому році їх бачили в Великобританії.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Львівщині жінка стала на ноги завдяки бджолиним укусам

Як повідомляв портал Знай.ua, прикарпатський пасічник "воскресив" унікальну комаху

Також Знай.ua писав, у Запоріжжі встановили пам'ятник гігантській бджолі