Згідно з повідомленнями, Кім Чен Ин відправив особисте послання китайському лідеру Сі Цзіньпіну, привітавши його з успішним контролем над спалахом коронавірусу в країні.

Північнокорейський лідер направив усне послання президенту Китаю, високо оцінюючи зусилля його країни по боротьбі з цією хворобою, повідомляє Корейське центральне інформаційне агентство (KCNA).

Це відбулося лише через кілька днів після того, як Кіма сфотографували на заводі з виробництва добрив, здавалося б, в доброму здоров'ї, незважаючи на непідтверджені повідомлення, що він тяжко захворів чи помер після операції на серці.

Кім Чен Ин \\ фото Getty Images
Кім Чен Ин \\ фото Getty Images

"Кім Чен Ин у своєму посланні тепло привітав Сі Цзіньпіна і поздоровив його, високо оцінюючи, що він використовує шанс на перемогу у війні проти безпрецедентної епідемії», - йдеться в повідомленні KCNA.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Також стверджується, що Кім побажав колезі міцного здоров'я, і в доповіді KCNA говориться, що відносини між Пхеньяном і Пекіном "міцно зміцнилися".

Північна Корея заявила, що у неї немає випадків коронавірусу, але раніше були посилені прикордонні перевірки та протиепідемічні заходи.

Тим часом Китай в даний час займає 11-е місце серед країн, найбільш постраждалих від пандемії, з зареєстрованими 82 886 випадками і в цілому 4633 випадками смерті.

Державні ЗМІ повідомили сьогодні, що Північна Корея також виступила з жорсткою критикою Південної Кореї черещ нещодавні військові навчання.

Північний корейський військовий представник заявив, що нещодавні військові навчання в Південній Кореї були серйозною провокацією, яка вимагала реакції, повідомляє KCNA.