Відео затримання в російському місті Красноярськ оприлюднили в соціальній мережі Twitter, повідомляє Знай юа.

Спочатку можна подумати, що російський спецпідрозділ поліції СОБР збирається затримувати, як мінімум, небезпечного маніяка або терориста. На відео помітно, як бійці у повному обмундируванні беруть штурмом квартиру.

Виявилося, що таким суворим чином бійці спецназу брали злочинця куди небезпечніше - його підозрюють у розповсюдженні у соцмережі Вконтакте картинок з фашистською символікою. Як повідомляють російські ЗМІ, в Красноярську суд заарештував на вісім діб 38-річного чоловіка за картинки «ВКонтакте» з нацистською символікою (стаття 20.3 Кпап).

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

У затриманні красноярца брали участь співробітники центру «Е» і бійці СОБР. Вони увірвалися в квартиру, чоловіка повалили на підлогу і закували в наручники.

У квартирі під час затримання перебувала літня жінка. Затриманий, мабуть, звертаючись до неї, сказав: «Я ж казав, не відкриваємо».

У відповідь один із силовиків радить йому «не переживати»: «Спиляли б двері і зайшли».

«Зловмисник раніше притягувався до кримінальної та адміністративної відповідальності за вчинення різних правопорушень», — наголошує МВС.

Тепер явно російські громадяни можуть спати спокійніше, адже такий небезпечний зловмисник перебуватиме під наглядом поліції.

Раніше Знай повідомляв про те, що Президент України Володимир Зеленський прибув у Луганську область, до селища, де в 1942 році почалося вигнання гітлерівських окупантів з території України. Президент звернувся до громадян з нагоди Дня пам'яті і примирення.

"Голод, бомбардування, блокади, масові розстріли, каральні операції, концтабори і газові камери. За роки Другої світової війни загинуло понад вісім мільйонів українців. Це мільйони покалічених доль і мільярди причин для людства більше ніколи не допустити подібного. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять усіх ветеранів, протидіяли нацистам, всіх підпільників, військовополонених, остарбайтерів, полонених концтаборів, дітей війни та кожного, хто постраждав від нацистської окупації", - заявив Зеленський.