Лопес Веларде і Марте Казарез створили екобренд Desserto, який виготовляє шкіряний одяг з кактусу Опунція. Цей матеріал частково біорозкладаний і має всі характеристики, необхідні для модної, шкіряної, меблевої та автомобільної промисловості.

Гнучкість, повітропроникність і довговічність шкіри з кактуса здатні замінити матеріали з тварин та синтетичні аналоги, які не є екологічно чистими.

Крім того, завдяки своєму органічному складу кактусова шкіра має повітропроникні властивості, що робить її прекрасним веганським аналогом матеріалу тваринного походження.

До речі, Веларде і Казарез пішли зі своїх колишніх робочих місць, щоб зосередитися на Desserto.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Після двох років досліджень і розробок нам вдалося виготовити відповідний матеріал, який відповідає характеристикам і технічним/механічним вимогам тих галузей, де використовується шкіра тваринного або шкіра синтетичного походження", - заявив Лопес в інтерв'ю Fashion United.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вся правда про веганське молоко – невже дійсно менше шкодить планеті, ніж тваринне.

Як повідомляв портал Знай.uа, прожити без м'яса і залишитися здоровим і енергійним – дієтологи назвали альтернативу.

Також портал Знай.uа писав, що справа не в харчуванні – чим відрізняються вегани від вегетаріанців