Військово-морський флот Російської Федерації отримав у своєму складі нову атомну субмарину, яка отримала назву "Князь Володимир". Підводний човен нестиме на собі ядерну зброю.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство Інтерфакс.

Урочиста церемонія введення човна до складу військових сил була проведена на день Росії, 12 червня 2020 року.

Своєю назвою корабель відсилає до правителя Київської Русі Володимира Святославовича (роки життя: 960/963 — 1015). Він зайняв стіл великого князя київський у 979 році й правив у Києві до 1015 року. Однією з найбільш важливих подій його князювання стало хрещення Русі за візантійськими обрядами - саме цей факт активно використовується російською пропагандою. Багатьма українськими істориками, починаючи, як мінімум, від Михайла Грушевського, Київська Русь сприймається як попередниця саме української держави, тому така історична політика Російської Федерації традиційно викликає обурення.

Фото ckb-rubin.ru
Фото ckb-rubin.ru

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Підводний човен "Князь Володимир" несе на собі твердопаливну триступеневу ракету "Булава", яка може бути обладнана ядерним боєзарядом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Міфи про князя Володимира, які виявилися правдою.

Як повідомляв портал Знай.ua, Князь Володимир подарував українським археологам стародавні артефакти: понад 1000 років.

Також Знай.ua писав, Любитель жінок: особисте життя князя Володимира Великого, про яке ви не знали.