З 1 липня в Росії відбудеться індексація та перерахунок пенсій. Чи варто дивуватися, що його приурочили до референдуму, на якому узаконять “правління царя”? Зрозуміло, і авторами законопроекту є “єдинороси” В'ячеслав Володін, Сергій Неверов і Андрій Ісаєв. З 1 липня відбудеться перерахунок пенсій для людей, які здійснюють діяльність щодо опіки і піклування на оплатній основі.

пенсіонерка, скріншот YouTube
пенсіонерка, скріншот YouTube


Раніше пенсіонери-опікуни ставилися до категорії працюючих пенсіонерів, для яких індексація не проводиться. Проте в Державній Думі вважають, що ці особи виконують “важливу державну і морально-етичну функцію”, тому їм необхідно повернути перерахунок. Перерахунок пенсій буде проводитися з 1 липня кожного року. Крім того, пенсіонери отримають доплату за пропущені раніше індексації.

У Росії є близько 30 000 пенсіонерів, які належать до цієї категорії. Для реалізації нового закону Держдумі доведеться витратити 720 млн рублів в 2020 році, 1.83 млрд в 2021 і 2.22 млрд у 2022 році. Зараз у Державній Думі розглядається законопроект, згідно з яким відновлять індексацію пенсій для всіх категорій працюючих пенсіонерів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нагадаємо, 88-річна бабуся підкорила TikTok божевільними танцями.

Як повідомляв Знай. ua, у Харкові зникла пенсіонерка без пам'яті і з добрим поглядом.

Також Знай. ua писав, що у Луцьку пенсіонерка створила немислиме з молодою дівчиною.