Найбільший штраф у світі за перевищення швидкості руху авто був виписаний в Швейцарії в серпні 2010 року. Сума штрафу склала рівно 1 млн доларів.

Оштрафованим став 37-річний підданий Швеції, який зумів досягти швидкості в 300 км /год., тобто в 2,5 рази більше встановленого ліміту швидкості.

Водія ексклюзивного Mercedes-Benz SLS AMG був спіймали на одній з доріг Швейцарії, на якій максимальна швидкість руху обмежена 120 км /год. Таким чином, перевищення склало 170 км / год, тобто в 2,5 рази більше встановленого ліміту, а це, відповідно до швейцарських законів, один з найважливіших факторів, від яких залежить розмір штрафу.

Іншим критерієм встановлення розміру штрафу у Швейцарії є рівень добробуту того, хто знаходився в цей момент за кермом.

фото Getty Images
фото Getty Images

Варто зазначити, що такий "рекорд" швидкості мільйонеру вдалося встановити, сидячи за кермом спортивного автомобіля Mercedes-Benz SLS вартістю в 250 тисяч доларів. Більшу швидкість на території Швейцарії, як стверджують місцеві поліцейські, розвивати не вдавалося нікому і ніколи.

Швидкісного шведа вдалося "засікти" за допомогою камери відеоспостереження, розташованої на дорозі між Берном і Лозанною. Однак, особистість цього водія протягом якогось часу встановити не вдавалося. Справа в тому, що радари просто не реєстрували його "рекорди", оскільки були налаштовані на фіксацію об'єктів, що рухаються зі швидкістю не більше 200 км /год.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Гонщика засудили до сплати штрафу в розмірі 3,6 тисяч швейцарських франків (3 тис. 333 доларів) на добу - і так на протягом 300 днів. а його суперкар, який може розвивати швидкість до 317 км / год, у гонщика тимчасово конфіскували - до погашенні штрафу.

І це не єдиний рекордний штраф у Швеції. В тому ж 2010 році ще одному правопорушнику "вліпили" величезний штраф

Правопорушником виявився мільйонер, якого спіймали за кермом Ferrari Testarossa, коли він рухався по шосе через невелике швейцарське мело зі швидкістю в 137 км /год. У порівнянні з попереднім порушником, швидкість - просто прогулянкова, однак обмеження на даній ділянці дороги становила 80 км / год.

Штраф за "зайві" 57 км / год склав 290 тисяч доларів. Ім'я мільйонера, як і в першому випадку, оприлюднено не було.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні автофиксація зареєструвала рекорд щодо порушень

Як повідомляв портал Знай.ua, водії б'ють усі антирекорди на швидкості за 200 км/ч.

Також Знай.ua писав, як дізнатися про порушення, сплатити штраф і оскаржити помилку.