На краудфандінговій платформі Kickstarter запустили кампанію зі збору коштів на парфуми Eau de Space. Грунтуючись на спогадах астронавтів, парфумери створили "той самий" аромат космосу.

Щоб підготувати астронавтів до будь-яких сюрпризів на орбіті, NASА моделює для них космічний простір під час навчання. У 2008 році агентство уклало контракт зі Стівом Пірсом, хіміком і засновником компанії Omega Ingredients, щоб той створив "запах космосу", грунтуючись на спогадах астронавтів. Вони описували його як суміш озону, пороху, смаженого м'яса, малини і рому. Аромат потрібен був, щоб дати їм звикнути до специфічного запаху на орбіті.

Фото з відкритих джерел, космос
Фото з відкритих джерел, космос

"Це схоже на те, як пахне пістолет відразу після пострілу, - сказала колишній командир Міжнародної космічної станції Пеггі Уїтсон в інтерв'ю CNN у 2002 році. - Я думаю, він димний, горілий і трохи гіркий".

Довгий час NASA тримало формулу аромату в таємниці, але тепер Omega Ingredients робить його доступним для всіх.

"Завдяки рішучості, витримці, удачі і Закону про свободу інформації (FOIA) ми отримали його", - йдеться на сторінці проекту.

Компанія співпрацює з кращими парфюмерами і фахівцями в галузі моди, техніки, дизайну та логістики.

Нагадаємо, вчені NASA показали, як виглядають сонячні затемнення на Марсі

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, стрибаючі роботи NASA готуються підкорити супутники Сатурна і Юпітера для пошуку океанів

Також Знай.ua писав, вчені NASA очікують знайти життя на супутнику Юпітера.