У Монголії було зафіксовано третій випадок захворювання на бубонну чуму. Імовірно, молодий чоловік заразився після того, як мав контакт з бабаком, якого приніс його собака.

Про це повідомляє CNN.

Бубонна чума вражає гризунів, а її традиційним переносником від тварини є блохи. Саме з бубонною чумою пов'язують руйнівні епідемії "Чорної смерті", що спустошили Європу у Середньовіччя.

Бубонна чума, фото: youtube
Бубонна чума, фото: youtube

Після зараження, людина також стає переносником хвороби, особливо у випадку розвитку легеневої форми захворювання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Особливість бубонної чуми - висока летальність, яка може сягати 30-60 відсотків від випадків захворювання. Однак оскільки інфекційний агент бубонної чуми має бактеріальну природу, винайдення антибіотиків значно сприяло розробці ефективних лікувальних методів.

За даними МОЗ Монголії, раніше два брати з аймака Ховд з'їли м'ясо бабака і заразилися бубонною чумою. Тоді було встановлено 146 осіб прямого контакту і 504 осіб непрямого контакту з інфікованими.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, МОЗ однією картинкою показав українцям "пляжні" правила на літо 2020.

Як повідомляв Знай. ua, у Черкасах від Covіd-19 помер хірург — життя його брата коронавірус забрав у Львові.