Дослідники виявили невідомий раніше вид величезних ракоподібних і скорпіонів, які жили в період палеозойської ери між 541 мільйоном і 252 мільйонами років тому.

Ці морські скорпіони були одними з найбільших морських хижаків серед тих, що проживали на Землі. Про це повідомляє Science Alert.

Кілька мільйонів років тому вони могли досягати 2,5 метра завдовжки. В палеозойській ері скорпіони займали місце білої акули в харчовому ланцюжку.

Скорпіони-гіганти хапали здобич передніми кінцівками з кігтями. Потім свою жертву істоти розчавлювали. За даними науковців, ці істоти харчувалися рибою і дрібними членистоногими.

гігантські скорпіони, фото Sciencealert
гігантські скорпіони, фото Sciencealert

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Інформацію про перший підтверджений зразок рештків скорпіона оприлюднили ще в 1899 році. Це був фрагмент екзоскелету, який дослідники знайшли в Мельбурні.

Нове дослідження зібрало всі відомі дані про скорпіонів, що жили мільйони років тому. Воно відкрило багато морських скам'янілостей, які раніше не були помічені.

гігантські скорпіони, фото Sciencealert
гігантські скорпіони, фото Sciencealert

Подальші дослідження включатимуть повторне відвідування місць, де ці зразки були зібрані, в надії знайти більш повні зразки.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені здійснили реконструкцію обличчя людини, що жила 8 тисяч років тому.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Антарктиді дослідники виявили яйце гігантської рептилії.

Також портал Знай.uа писав, що у акул знайшли додаткові "зуби" на очах.