Глава білоруського ЦВК підтвердила, що Тихановська записувала відео в її кабінеті в присутності силовиків.

Глава Центрвиборкому Білорусі Лідія Єрмошина заявила, що Світлана Тихановська записувала своє звернення в її кабінеті. На той момент самої Єрмошиної в кабінеті не було, а поруч з Тихановською в той момент знаходилися два високопоставлених силовика. Про це Єрмошина сказала сайту kp.by.

Нагадаємо, 11 серпня в соцмережах з'явився відеозапис, на якому колишній кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська, не піднімаючи очей від аркуша, зачитує текст. У ньому вона звертається до протестуючих і просить їх не виходити на акції протесту, аргументуючи тим, що жодне життя не варте того, що зараз відбувається в Білорусі.

Пізніше МЗС Литви оголосио, що Тихановську змусили записати це відеозвернення в обмін на можливість виїхати з країни. Литва надала їй і її дітям держохорону і статус гості.

Після того, які відео з Тихановською було оприлюднене, в мережі почали обговорювати, що воно було записане в кабінеті голови ЦВК Білорусі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Єрмошина в інтерв'ю підтвердила це.

"Вона записувала це звернення без мене", - уточнила державний діяч.

Єрмошина також пояснила, як Тихановська опинилась в її кабінеті. За словами чиновниці, кандидат в президенти Білорусі приходила в ЦВК зі скаргою в присутності журналістів.

Там її запросили до кабінету, оскільки з нею "хотіли зустрітися два високопоставлених співробітника органів правоохорони", зазначила Єрмошина.

"Я їх представила, вона залишилася разом з адвокатом і разом з ними. І я пішла", - уклала Єрмошина.

Крім того, в цьому ж інтерв'ю глава білоруського ЦВК заявила, що всі скарги кандидатів в президенти Андрія Дмитрієва, Сергія Череченя, Анна Канопацкой і Світлани Тіхановском були відхилені.

"Всі відхилено. У нас же вибору немає. Якщо люди думають, що ми переглянемо і присудимо перемогу Тихановській, то так не буває", - заявила чиновниця.

Нагадаємо, Тихановська, яка втекла з лап Лукашенка, звернулася до білоруських мерів з терміновим проханням

Як повідомляв портал Знай.ua, силовики в Білорусі солідаруються з протестувальниками

Також Знай.ua писав, Лукашенко отримав ультиматум від президентів країн НАТО