До Землі непомітно наблизився астероїд і пролетів у безпосередній близькості від планети.

16 серпня на рекордно близькій відстані від Землі пролетів невеликий астероїд розміром з машину. Це найбільше наближення астероїда до Землі за всю історію фіксування, повідомляє NASA.

Астероїд, який отримав назву 2020 QG та серійний номер ZTF0DxQ, діаметром 3-6 метрів пролетів на швидкості близько 12,3 км / с в 2950 кілометрах над південною частиною Індійського океану.

Космічну каменюку
обсерваторія виявила через кілька годин після її максимального зближення із Землею.

І хоча космічний об'єкт не становив загрози, навіть якщо б увійшов в атмосферу Землі, цей випадок викликає занепокоєння, адже астрономи не знали, що астероїд взагалі існує доки він не пройшов повз.

"Астероїд наблизився непоміченим з боку Сонця", - сказав Пол Чодас, директор Центру досліджень навколоземних об'єктів NASA. "Ми не очікували цього", - додав він.

Паломарська обсерваторія в Каліфорнії вперше виявила об'єкт приблизно через шість годин після того, як він пролетів над Землею. Якщо так само "прослизне" непоміченим і впаде на Землю загрозливий астероїд, це може вбити десятки тисяч людей.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Remote file

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, астронавти показали дивне відео з орбіти

Як повідомляв портал Знай.ua, у древньому вулкані Мексики виявили базу НЛО

Також Знай.ua писав, NASA прокоментувало знімок з НЛО