Космонавт зняв з борту Міжнародної космічної станції (МКС) п'ять непізнаних літаючих об'єктів над Землею.

Член місії космічних експедицій МКС-62/63 росіянин Іван Вагнер опублікував у своєму Twitter відео, на якому відображені кілька загадкових точок, що світяться в небі Південної півкулі Землі.

Вагнер пояснив, що він знімав "найбільший пік" північного сяйва в небі над Антарктидою, в довготі Австралії (тобто під час польоту між цими двома континентами), коли в кадр потрапила група з п'яти "невідомих об'єктів".

"На 9-12-х секундах з'являються п'ять об'єктів, які летять паралельним курсом і на однаковій відстані одна від одної», - уточнив він.

Вагнер також повідомив, що передав інформацію про об'єкти керівництву Роскосмосу. У ЦНДІМАШ і Інституті космічних досліджень РАН кадри проаналізують фахівці.

Всього запис триває хвилину. На 10-й секунді в лівій половині кадру помітні п'ять світяться точок, через секунду вони зникають. На 20-й секунді на відео з'являється північне сяйво. Вагнер в описі відео уточнює, що воно було знято при прольоті в районі між Австралією і Антарктидою. Ролик знімався зі швидкістю кадр в секунду, перед публікацією він був стиснутий до 25 кадрів в секунду. Таким чином, об'єкти були в зоні видимості 52 секунди.

Більшість коментаторів припустили, що невідомі об'єкти на відео - супутники зв'язку Starlink, нову партію яких компанія Ілона Маска SpaceX запустила напередодні. А хтось згадав історію з опублікованими Пентагоном відео, на яких нібито зображені НЛО.

Іван Вагнер - бортінженер станції в складі 63-й експедиції на МКС, що почалася 17 квітня. На орбіті він і інші члени експедиції пробудуть до жовтня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у NASA повідомили про наближення до Землі величезного астероїда

Як повідомляв портал Знай.ua,астронавти показали дивне відео з орбіти

Також Знай.ua писав, NASA прокоментувало знімок з НЛО