Французький громадський діяч і філософ Бернар-Анрі Леві зустрівся з лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською. Знаменитий публіцист начебто готує репортаж про те, як жінки міняють долю країни. Однак низка російських і білоруських ЗМІ бачить у ньому зловісну фігуру, яка стоїть за масовими протестними акціями і державними переворотами.

Читайте Знай в Google News!

В мережі вже з'явились фотографії французького філософа-журналіста Бернара-Анрі Леві у Вільнюсі. На світлині його зафіксували поруч зі Світланою Тихановською.

Бернар-Анрі Леві народився у єврейській родині в Алжирі, коли той ще належав Франції. Згодом родина переїхала на батьківщину. Перші роки своєї професійної діяльності Леві присвятив висвітленню гарячих конфліктів, а також критикував тодішній марксизм. Леві був у Афганістані, у більшості конфліктах на Ближньому Сході, у Югославії, Грузії у 2008 і в Україні у 2014 році. Леві - антиімперіаліст, грізний поборник ісламізму, за що йому офіційно заборонено в'їзд до багатьох мусульманських країн, критикує політику Ізраїлю, закликає світ почати дистанціюватись від проізраїльських інтересів. Під час конфліктів у Югославії найбільше уваги звертав на боснійських мусульман, підтримував ідею бомбардування Белграда. У конфліктах в Україні і Грузії виступав на боці останніх, різко критикуючи імперські амбіції Росії. З усіх точок писав репортажі і розлогі статті. Має доробок із близько 20 книжок, в яких осмислює політичну дійсність сучасності.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Леві також ангажований в українську політику — він зустрічався з президентами Петром Порошенком і Володимиром Зеленським, а також став співзасновником Агентства модернізації України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Україна викликала посла в Білорусі через кардинальні зміни у відносинах між країнами. На такий крок Київ пішов вперше.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Тернополі з'явився гігантський прапор Білорусі: "Віримо".

Також портал Знай.uа писав, що спостерігачів на дільницях у Білорусі почали судити – когось навіть двічі.