Президент Азербайджану Ільхам Алієв написав у соціальній мережі Twitter про те, що Азербайджанська армія звільнила ряд сіл: Талиш Тертерського району, села Мехділі, Чахирли, Ашаги Марал'ян, Шейбей і Гуйджаг Джебраїльського району, а також село Ашаги Абдуррахманли Фізулінського району.

Читайте Знай в Google News!

На новинному каналі 1NEWS.AZ у Telegram були опубліковані кадри, які були зняті на звільнених Азербайджанською армією від вірменської окупації територіях. На них видно руйнування знаходяться там будівель, знищених автомобільних засобів і військової техніки.

На відео також видно знайдені одиниці зброї і те, як азербайджанські солдати вішають державний прапор на одній зі звільнених територій.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Сам конфлікт між Вірменією і Азербайджаном знову почався 27 вересня, рано вранці в неділю. Прес-секретар президента невизнаної "Нагірно-Карабаської Республікою" Ваграм Погосян. Міністерство оборони Азербайджану повідомляло, що все почалося через обстріл з боку військ Вірменії, тоді як в Міноборони Вірменії поклали всю відповідальність на сусідню державу.

Також протягом останніх декількох днів позиції підрозділів Азербайджанської армії і населені пункти Азербайджану були схильні до обстрілу з боку військової частини, розташованої в Баллиджа на північ від Ханкенді. Міністерство оборони Азербайджану заявляє про чергове попередження противника про те, що з їхнього боку будуть вжиті адекватні заходи проти ворожих позицій.

З боку вірменських збройних сил були обстріляні цивільні об'єкти в місті Гаянджа. Також постродали від ракетного обстрілу Тертер, Горадіз і Фізулінський район.

В результаті обстрілу населених пунктів загинули 22 людини, при цьому, 74 - отримали поранення. Прес-службою Генпрокуратури були повідомлені дані про 49 цивільних об'єктах і 248 приватних будинках, яким завдано збитків.

Ільхам Алієв також на своїй сторінці в Twitter повідомив про те, що в Мадагізі був поставлений прапор Азербайджану 3 жовтня і що тепер це село носитиме історичну назву Суговушан. "Мадагіз наш, Карабах-це Азербайджан", - написав він, а в Telegram з'явилося відео цього моменту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ворожий вогонь накрив мирне місто, десятки тисяч людей в небезпеці: стріляють без перерви.

Як повідомляв "Знай.ua", російські найманці на Донбасі гранатометами порушили режим тиші, зведення ООС.

Знай.ua писав, Зеленський висловився щодо військової допомоги України Азербайджану: "Треба вирішувати швидко"