У Єгипті виявили найдавніше поховання - понад 80 саркофагів. Вони були знайдені у великому некрополі Саккара, на південь від Каїра. Про це повідомляє Dailymail.co.uk.

Міністерство туризму та старожитностей заявило в своїй заяві, що археологи виявили колекцію барвистих запечатаних скриньок, які були поховані більше 2500 років тому.

Прем'єр-міністр Мустафа Мадбулі і міністр туризму і старожитностей Халід Ель-Анані вчора здійснили поїздку по місцевості і оглянули нове відкриття.

Пізніше, із заяви Міністерства стало відомо, що під час розкопок археологи також знайшли кольорові і позолочені дерев'яні статуї.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У публікації видання також йдеться про те, що в останні роки уряд Єгипту широко оголошує про археологічні знахідки, щоб таким чином підтримати інтерес туристів до країни. Туристичний сектор в Єгипті серйозно підірвали протести під час арабської весни в 2011 році і пандемія коронавірусу Covid-19 в 2020.

Нагадавши, Єгипетська мумія птиці виявилася людським немовлям з вовчою пащею

Як повідомляв портал Знай.uа, Єгипетська мумія розкрила вченим секрети стародавньої медицини

Також Знай.uа писав, мумія дитини розкрила археологам таємницю, яка зберігалася тисячоліття