Про корисні властивості вівсяної каші складаються цілі легенди, тоді як про шкоду вівсянки знають лише одиниці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ знайомої всім з дитинства каші міститься величезний комплекс вітамінів: А, В1, В2, В6, Е, К, РР. Крім цього, ціла купа мінеральних речовин: залізо, нікель, магній, марганець, йод, фосфор, фтор, сірку, кальцій, калій.
Сучаснi дієтологи просять стримати свій апетит і не налягати на вівсянку і ось чому:
В першу чергу, вівсянку не рекомендують людям з непереносимістю глютену. Їх організм не в змозі переварити речовини, якi мiстяться в злакових. Симптоми цього захворювання наступні: слабкість, втрата ваги, здуття живота, діарея, блювання, біль в шлунку.
Крім цього, часте вживання вівсянки призводить до вимивання кальцію, а тут недалеко і до розвитку остеопорозу.
Це не означає, що вівсянку і взагалі треба виключити зі свого раціону. Не забувайте чергувати з іншими крупами — гречаної, рисової, кукурудзяної, пшоняної.
Висока концетрація цукру і консерватов, якими часом грішать виробники соків, не тільки призводять до ожиріння, але й можуть стати причиною розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту і цукрового діабету.
Як повідомляв портал "Знай.иа", дослідники Американської асоціації серця заявили, що регулярне заняття спортом та овочево-фруктова дієта допомагають знизити артеріальний тиск і скоротити прийом ліків від гіпертонії.