В українській столиці побудують унікальний центр реабілітації для незрячих.

Міська рада Києва нарешті визначився з місцем будівництва, про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Київради Олександр Пабат.

Комісія з питань охорони здоров'я і соцзахисту одноголосно схвалила проект рішення, що допускає створення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальному реабілітаційному установі (КРУ) "Київський центр незрячих" на перетині вулиці Вацлава Гавела та проспекту Космонавта Комарова для будівництва, експлуатації та обслуговування приміщень КРУ.

За словами депутата, "Київський центр незрячих" побудують на території медмістечка Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні "Центр мікрохірургії ока".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Медичний центр буде проводити культурно-просвітницьку діяльність. Незрячі люди зможуть звернутися туди за консультацією з різних питань: юридичним, освітнім, профорієнтаційною, психологічним і так далі.

Нагадаємо, в Україні відкриють мережу регіональних медичних центрів трансплантації кісткового мозку.

Як стверджує Уляна Супрун, МОЗ уже розробив технічне завдання на єдину державну інформаційну систему трансплантації.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вже близько року в Україні діє урядова програма під назвою "Доступні ліки".

Згідно цієї ініціативи, люди, які страждають від серцевої недостатності, діабету і бронхіальною астмою можуть придбати відповідні ліки за півціни, а іноді навіть безкоштовно.

Проект підтримали цілий ряд аптечних мереж, розташування яких зазначено на Google-картах. Ініціатива діє практично у всіх регіонах, крім Криму.

Також Знай.uа" писав, що в Україні офіційно наклали заборону на вакцину від дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту та гепатиту B.

Відтепер вакцина "Інфанрікс Гекса" серії "23111117" заборонена для профілактики широкого класу захворювань на території нашої держави, так як ліки порушує вимоги українського законодавства.