Отже, ви вирішили відмовитися від будь-якої їжі тваринного походження, перестали користуватися косметикою, яку тестували на братів наших меньших, а цирки, зоопарки та дельфінарії відтепер асоціюються з видовищами для садистів і нелюдів.

Однак прийняти рішення і зробити дії — різні речі.

Перш, ніж ступити на стежку веганства ознайомтеся з кількох корисним радами, пише The Guardian.

1. Не поспішайте

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Долучайтеся до веганству обережно. Крок за кроком. Спершу приберіть зі свого раціону молочну продукцію. Коли відчуєте себе впевненіше — позбавляйтеся від м'ясних страв. А там і до яєць недалеко. Як варіант, на початку вашого становлення веганом постарайтеся два рази в тиждень харчуватися тільки рослинною їжею. Краще потихеньку адаптувати організм, ніж зірватися і дивуватися, що веганство не працює.

2. Харчуйтеся не тільки вдома

Не хвилюйтеся, в меню більшості закладів завжди знайдеться місце для веганского шлунка. Особливо варто заглянути в китайські, індійські, тайські і мексиканські заклади. І не забувайте про стріт-фуді. Банально, той же фалафель.

3. Приготуйтеся до постійних распросам

Так вже повелося, що м'ясоїди частіше цікавляться веганством, ніж самі вегани. Приготуйтеся до наступних питань: "А рибу ти що також не їси?", "А ти знаєш, шо рослинам теж боляче?", "Та ти що люди — хижаки". І, звичайно ж, до агресії або поблажливого погляду. Але не забувайте, що це їм не комфортно від веганства, а не вам.

4. Спілкуйтеся з іншими веганами

З кожним роком веганів стає тільки більше. І якщо в близькому оточенні немає людей, які поділяли б ваші дієтичні звички — завжди є соціальні мережі та інтернет. Тут ви знайдете все, що завгодно: від екзотичних рецептів до адреси веганського кафе десь в Могадішо.

5. Вивчайте етикетки на товарах

Чим швидше розберетеся в них, тим менше часу займе у вас похід в магазин. За законом, виробники зобов'язані вказувати і виділяти інгредієнти, які містять алергени.

6. Все можна замінити

Кількість веганских продуктів, що імітують звичайні, незлічити. Чого тільки не буває: моцарелла, курячі палички у фритюрі і навіть стейки.

7. Пам'ятаєте "Чому"

Якщо раптом на півдорозі з'являться сумлiння, чи треба вам бути веганом, то просто згадайте, які причини спонукали вас на те, щоб стати їм.

Нагадаємо, харчові добавки можуть призвести до розвитку серйозних захворювань печінки.

Як повідомляв портал "Знай.иа" британські дієтологи поставили під сумнів корисністю йогуртів.

Також Знай.иа" писав про 7 простих способів зміцнити кістки.