Щоденна прогулянка тривалістю 35 хвилин зменшує ймовірність розвитку інсульту у літніх людей.

До такого висновку прийшли дослідники з університету Гетерборга в Швеції, повідомляє Daily Mail.

Літні люди, які хоча б раз на день присвячували свій час прогулянкам, з меншою ймовірністю могли постраждати від серйозного нападу інсульту.

"З'являється все більше доказів, що фізична активність має захисну дію на мозок, і наше дослідження тому підтвердження", — заявляє професор Катаріна Суннергахен.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

У дослідженнi, опублікованому в журналі "Neurology", взяли участь 925 чоловік у віці 73 роки, у яких раніше вже траплялися напади інсульту

Тяжкість перенесеного удару залежала від фізичної активності постраждалих. Найчастіше набагато серйозні випадки реєструвалися у людей з малорухливим способом життя.

"Незважаючи на те, що фізичні вправи і так приносять величезну користь здоров'ю, наші дослідження показують, що навіть незначна фізична активність щотижня зменшує тяжкість удару", заявила професор.

Недавнє дослідження, проведене в Британії, підтверджує думку дослідника. Обстеження 350 000 чоловік показало, що регулярна ходьба і їзда на велосипеді зменшує ризик смерті від інсульту або серцевих захворювань на 30 %.

У більш пізньому дослідженні за участю 962 людина половина респондентів зізналися, що не займалися фізичною активністю до першого нападу інсульту. У 127 з них зареєстрували випадок важкого нападу інсульту.

Нагадаємо, альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники виявили гени і молякулярные шляхи, які "старять" клітини.

Також Знай.uа" писав, що австралійські вчені розповіли про сприятливі ефекти сексу на розумові здібності в літньому віці.