Відеоігри з фізичними вправами зменшують хронічний біль у попереку літніх людей на 27 %.

До такого висновку прийшли дослідники Університету Сіднея після того, як вивчили вплив рухливих відеоігор на людей старше 55 років з використанням Nintendo Wii Fit-U, пише Physical Therapy.

Ці результати можна порівняти з перевагами, одержуваними в рамках програм, контрольованих фізіотерапевтами.

"Наше дослідження показало, що відеоігри з домашніми вправами є відмінним варіантом для лікування літніх людей, що страждають хронічною болем у попереку. Учасники эксперимета повідомили про 27-відсоткове зниження болю і 23-процентне збільшення фізичної активності", заявив д-р Джошуа Задро, фізіотерапевт і докторант-дослідник з Школи громадської охорони здоров'я Університету Сіднея.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Три рази в тиждень протягом 60 хвилин добровольці практикували гнучкість, зміцнення і аеробні вправи без спостереження терапевта. Ефект від 8-тижневої програми був порівнянний з програмами вправ, виконаними під наглядом фізіотерапевта.

Добровольці для експерименту були відібрані випадковим чином: 60 учасників у віці 55 років і старше. Дослідження проводилося без підтримки Nintendo Wii.

"Відеоігри з інтерактивними вправами, забезпечені відео - і аудиоинструкциями, у них є зворотний зв'язок, вони оцінюють ефективність занять і повідомляють про це пацієнтам. Ці функції діють мотівірующе і, ймовірно, пояснюють, чому дотримання цієї програми виявилося вище, ніж в інших випробуваннях, які доручили добровольцям", — заявляє автор дослідження.

Ігровий метод лікування має великий потенціал, оскільки контрольовані відвідування фізіотерапії можуть бути дорогими, а люди, які живуть у віддалених або сільських районах не завжди мають доступ до них.

Біль в попереку вважається найбільш травмуючим і дорогим скелетно-м'язових захворювань у всьому світі. Переважно від неї страждають літні люди. Хронічна біль лише погіршується з віком і може надавати значний вплив на функції організму.

Нагадаємо, щоденна прогулянка тривалістю 35 хвилин зменшує ймовірність розвитку інсульту у літніх людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники виявили гени і молякулярные шляхи, які "старять" клітини.

Також Знай.uа" писав, що австралійські вчені розповіли про сприятливі ефекти сексу на розумові здібності в літньому віці.