Регулярне вживання жирної риби покращує здоров'я та роботу мозку майбутньої дитини.

Таке припущення висунули дослідники з Університету Турку і Університетської лікарні Турку (Фінляндія), пише Science Daily.

Згідно з їх твердженнями, дієта матері під час вагітності та грудного вигодовування є основним джерелом одержання цінних жирних кислот для плода і новонародженого мозку в період його максимального розвитку в перші роки життя дитини.

Ці кислоти допомагають формувати нервові клітини, які відповідають за зір. Більш того, відіграють важливу роль у розвитку синапсів, які життєво важливі для перенесення повідомлень між нейронами в нервовій системі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У своєму дослідженні доктор Кірсі Лайтінен (Kirsi Laitinen) і її колеги проаналізували результати обстеження 56 матерів та їх дітей, взятих з більш великого дослідження, в якому матерям доводилося вести щоденник свого харчування під час вагітності.

Враховувалися відхилення їх ваги до і під час вагітності, а також рівень цукру в крові і артеріальний тиск.

Група реєструвала рівень жирних кислот у дієті матері та сироватці крові, а також у крові дітей у віці одного місяця. Через рік дітям провели повторну перевірку.

Подальший аналіз результатів візуальних випробувань показав, що немовлята, чиї матері їли рибу три або більше разів на тиждень протягом останнього триместру вагітності, були здоровіші, ніж ті, чиї матері не їли рибу або тільки до двох порцій на тиждень.

"Результати нашого дослідження показують, що часте споживання риби вагітними жінками корисно для розвитку їх майбутньої дитини. Це може бути пов'язано з довголанцюговими поліненасиченими жирними кислотами в рибі, але також з-за інших поживних речовин, таких як вітамін D і E, який також важливі для розвитку", — пояснює Лайтінен.

Нагадуємо, що женщины, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, що на 22 % рідше страждають від інсульту.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ось 7 порад для тих, хто хоче стати веганом.

Також Знай.uа" писав: для чого потрібен вітамін B12.