Шведські вчені запропонували новий спосіб лікування серйозного нейродегенератівного захворювання — хвороби Альцгеймера.

Новий метод — результат спільної роботи Кембриджського університету і Університету Лунда (Швеція), пише Medical News Today.

Раніше вчені припустили, що хвороба розвивається швидше за все в результаті накопичення токсичних олігомерних білків.

"Оскільки патогенами є невеликі скупчення білків, відомих як олігомери, ми змогли розробити стратегію лікування, націлену на ці токсичні частинки", — заявляє старший науковий співробітник Мішель Вендрюсколо (Michele Vendruscolo), професор кафедри хімії в Кембриджі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

При хворобі Альцгеймера скупчення олігомерних білків вбивають здорові клітини мозку. Тому тепер необхідно розробити лікарські засоби, що знизить кількість олігомерів.

У нашому мозку iснує "система очищення" від таких білків, але з віком її ефективність знижується, що призводить до скупчення небезпечних білків.

"Невідповідні і агреговані білки" пов'язані не тільки з хворобою Альцгеймера, але також з хворобами Паркінсона та багатьох інших людей.

Вчені з Кембриджу заснували біотехнологічну компанію, щоб застосувати свої дослідження для пошуку нових діагностичних і лікувальних процедур для хвороби Альцгеймера та інших захворювань, які виникають через неправильні білків.

Медики сподіваються розпочати клінічні випробування над першою партією препаратів-кандидатів приблизно через 2 роки.

Нова стратегія містить підхід, називається хімічною кінетикою, який допоможе у вивченні "высокодинамичного" процесу агрегації токсичних білків і визначення його джерела.

Нагадаємо, вчені з'ясували причину синдрому Туретта.

Як повідомляв портал "Знай.uа" міжнародна група вчених вважає, що стародавній ретровірус може бути пов'язаний з виникненням наркозалежності у сучасних людей.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.