Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла чому суп все ж варто включити в раціон і їсти його час від часу. Про це, як і завжди Супрун повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Так в. о. міністра виділила такі причини:

-забезпечення потреб у споживанні овочів, адже в одній тарілці супу можна зібрати 3-6 видів зелених овочів, бобових, грибів і зелені;

-ідеальний варіант збереження поживних речовин;

-суп або борщ — це рідина, а рідка їжа краще перетравлюється.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Але при цьому вона зазначила, навіть якщо ви зовсім відмовтеся від супу, це не буде мати шкідливих для здоров'я наслідків, адже в країнах, де майже не їдять рідкі страви - показник гастроентерологічних захворювань не має істотних відмінностей від нашого.

"Жодного наукового підтвердження, що їсти суп потрібно кожен день немає. Різноманітне збалансоване харчування і достатньо рідини протягом дня позбавляють нас потреби їсти суп або борщ", - написала Супрун.

Їсти чи не Їсти суп — питання більше смаку, ніж здоров'я, зазначає Супрун. Вона зазначила, що рідка їжа не ліки, а проста і зручна їжа. І попросила батьків не змушувати дітей їсти суп щодня, а дітей - звернути увагу на переваги.

Суп - ідеальний варіант для збереження поживних речовин. Жири, які є в супі, сприяють кращому засвоєнню рослинних пігментів каротиноїдів.

Це - про-вітамін А, необхідний для здоров'я зору, шкіри та імунітету. Борщ корисний ще й тим, що має кисле середовище, в якому вітаміни зберігаються краще.

Також Супрун поділилася порадами, як зберегти максимальну кількість вітамінів і корисних мікро - і макроелементів в супі.

"В ідеалі, суп повинен бути не дуже жирний і готувати його слід без смаження овочів. Замість борошняної заправки крем-супів краще використовуйте сочевицю, яка додасть корисного білка до страви і клітковини. Що до варіння бульйонів варто також дотримуватися певних правил. Краще зливати перші кілька бульйонів після варіння м'яса", - порадила Супрун.

Нагадаємо, дієтологи розповіли всю правду про пластівці і вівсянку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені виявили вирішальні роль метаболізму в появі "голодної" злості.

Також "Знай.uа" писав, вчені західного інституту провели дослідження, які показали як вживання твердого сиру впливає на роботу серця.