У центрі Гельсінкі стали проводитися платні заняття з інструктором, на яких можна поспати в розпал робочих годин. Користь таких вправ дуже велика. Працівники відчувають в офісі постійний стрес і втому. Фахівець працює менш продуктивно. Через це було прийнято рішення проводити уроки сну. Такий вид розрядки допомагає перезавантажити мозок, зробити роботу більш ефективною, допомогти організму розслабитися і не накопичувати втому.

"Складно змусити себе розслабитися, а під керівництвом тренера це зробити простіше навіть посеред робочого дня. Інструктор у такій ситуації на вагу золота, тому що саме він робить можливою цю ментальну паузу, цей міні-відпустку, півгодинну перерву,"— розповіла телерадіокомпанії Тійна Вайнио, яка організовує такі заняття.

На початку цього року американські вчені опублікували доповідь про користь денного сну. У ньому говориться, що якщо спати вдень не більше 40–59 хвилин, то організм буде краще справлятися з накопиченої втомою. Але якщо перевищити цю норму, то людині буде важко заснути вночі і він не зможе виспатися.

Ввести такі уроки слід було б на всіх підприємствах. Це не тільки допоможе досягти запланованих результатів, але і поліпшити здоров'я всього колективу. Так як втома знижує імунітет і робить наш організм відкритим для хвороб різного роду. Роблячи вправи зі сном щодня, зміцнюється імунітет, поліпшується робота в цілому.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

"Знай.ua" писав раніше: 5 найпоширеніших осінніх хвороб: як їх уникнути. Варто подути легкому вітерцю, як організм зі слабким імунітетом підхоплює застуду. Насправді, варто лише дотримуватися цих простих правил і про застуді можна забути.

"Знай.ua" повідомив: пророцтво на перший тиждень жовтня: відома віщунка розповіла, що уготовано долею. Бог Коляда (народжені 21-22 грудня – 21 березня) Таємні пристрасті та уподобання можуть віднімати сили і час, зробити вас безпорадними перед підступністю інших. Здоров'я: слід бути дуже обережними, несподівано може погіршитися здоров'я, і це погіршення вплине не тільки на вас, але й на оточуючих.