Хороша реакція потрібна не тільки спортсменам. Енергійність і швидкість однаково стануть в нагоді в звичайних життєвих ситуаціях, на роботі і при прийнятті важливих рішень.

Нижче про сім простих способів поліпшити свої рефлекси:

1. Займайтеся спортом

Саме так. Самий очевидний спосіб. Неважливо, буде це бокс, футбол або стрілянина по тарілках. Головне — практика. І чим більше її тим краще. Рефлекси — мимовільний відповідь м'язової пам'яті, а будь-яку пам'ять потрібно тренувати.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

2. Розслабляйтеся

Втома позначається на швидкості реакції. Не дарма в бойових єдиноборствах необхідно розслабитися. Рекомендуємо почати з занять медитацією.

3. Їжте багато шпинату і яєць

Група дослідників Лейденського і Амстердамського університету виявили, що додавання в раціон шпинату та яєць покращує швидкість реакції. Все завдяки тирозину, який в надлишку міститься в цих продуктах.

4. Грайте у відеоігри (без жартів)

Дослідники з Університету Рочестера стверджують, що ігри прискорюють прийняття правильних рішень. Крім того, розвивають уважність.

5. Підкидайте монетки

Ні, серйозно. Покладіть на тильну сторону долоні монету, підкиньте її вгору і спробуйте зловити. Якщо занадто легко — додайте ще монеток.

6. Грайте з тенісним м'ячиком

Звичайний тенісний м'яч — відмінний засіб для тренування рефлексів. Головне — відшукати вертикальну поверхню, від якої м'ячик буде відбиватися. Або просто покличте друзів. Колективна гра не тільки поліпшить рефлекси, але і зблизить вас.

7. Висипайтеся

Не забувайте про здоровий сон. Його нестача відображається на рефлексах і прийнятті рішень. Дослідники з Каліфорнії виявили, що дефіцит сну робить вас таким же незграбним, як і парочка коктейлів.

Нагадаємо, щоденні спортивні вправи тривалістю 10 хвилин надають позитивний вплив на ділянку мозку, який відповідає за зберігання та організацію спогадів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", недавні дослідження стверджують, що заняття йогою також позитивно впливають на сексуальне здоров'я як у жінок, так і у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що щоденна прогулянка тривалістю 35 хвилин зменшує ймовірність розвитку інсульту у літніх людей.