Насильство відеоіграх приводить до прояву фізичної агресії у дітей.

До такого висновку прийшли вчені з Дартмутського коледжу після метааналізу 24 досліджень, що проводилися в період з 2010 по 2017 рік, участь в яких взяло понад 17 000 дітей у віці від 9 до 19 років, пише MedicalXpress.

Ступінь впливу відеоігор на жорстокість у дітей вивчали за засобом порівняння даних, наданих дітьми, батьками і вчителями.

З'ясувалося, що насильство в грі з часом провокує фізичну агресію, спрямовану на однолітків і не тільки.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Так як найчастіше дослідників звинувачують в тому, що результати про вплив відеоігор на жорстокість у дітей надмірно перебільшені і причини можуть коренитися в іншому, команда Дармута сранивала аналізи, які включали або не включали інформацію про цих змінних, і виявили, що облік цих даних мав лише незначний ефект.

Крім цього, психологи встановили, що етнічна приналежність також впливає на формування агресії у дітей. Найчастіше агресія зустрічається у білих дітей, потім у азіатів. Латиноамериканці менше всього схильні до впливу ігор.

"Грунтуючись на наших висновках, ми вважаємо, що насильство в відеогра призводить до подальшого зростання фізичної агресії", — заявив провідний автор Джей Р. Халл, Дартмутський професор психологічних і мозкових наук.

Медики сподіваються, що результати їх дослідження змусять скептиків переглянути свої погляди стосовно того, що жорстокість і насильство у відеоіграх не призводить до зростаючої агресії у дітей і підлітків.

Нагадаємо, агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.

Як повідомляв портал "Знай.uа", два в години дня — оптимальний час користування гаджетом для дітей. Заявляють американські вчені після обстеження 4500 дітей у віці від 8 до 11 років.

Також "Знай.uа" писав, що дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.