Здоров'я жінки дуже крихке, тому як тільки з'являються перші дзвіночки про нездужання варто звертатися до фахівця. Про найнебезпечніші жіночі захворюваннях читайте у матеріалі Clutch.

Рак шийки матки стає все молодшим

Зараз рак шийки матки можуть діагностувати навіть у школярки. Потрібно якомога частіше звертатися до фахівця, адже це захворювання може ніяк себе не виявити на початкових стадіях. Передраковий стан без спеціального обладнання складно виявити, а сам рак, особливо на ранній стадії добре піддається лікуванню.

Ендометріоз призводить до безпліддя

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ендометріоз може проявитися у будь-якої жінки дітородного віку. При виникненні цього захворювання у жінки трапляються періодичні кровотечі. Якщо вчасно не звернутися до фахівця ендометріоз викличе метастази.

Рак яєчників може проходити без симптомів

Пухлина в яєчниках може ніяк себе не виявити на ранніх стадіях, тому важливо звертатися до фахівця навіть з легким нездужанням. Серед симптомів можуть бути порушення менструації, біль у животі, часті позиви в туалет і дискомфорт. Зазвичай в якості лікування застосовують хірургічне втручання.

Кіста яєчника перероджується з доброякісної в злоякісну

Якщо доброязісне утворення вчасно виявити від нього легко можна позбутися. Серед його симптомів може бути біль під час сексу, нерегулярні менструації, порушення в гормонах. Кісту потрібно вчасно видаляти, адже вона не тільки може луснути, але і стати злоякісною.

Міома матки впливає на інші органи

Міому матки можна легко вилікувати, але тільки якщо вчасно звернутися до лікаря. Якщо ви затягнете із зверненням до фахівця справа може дійти до операції. Тим більше, від своєчасної діагностики залежить збереження матки. Якщо менструації проходять болісно, є позиви до частого сечовипускання, біль в попереку, температура — терміново йдіть до лікаря.

Нагадаємо, вчені довели, що пізня вагітність провокує хвороби серця у матері і дитини.

Раніше Знай.ua повідомляв, медики розповіли, як поліпшити жіноче здоров'я за допомогою звичайної води.

Також Знай.ua писав, топ-7 продуктів для тонкої талії.