Британські медики схвалили медикаментозний засіб, що позбавить вагітних жінок від ранкової нудоти.

Препарат Xonvea вже багато років використовується канадськими та американськими жінками для зменшення нападів нудоти, пише Daily Mail.

Кілька досліджень показали, що Xonvea на 23% ефективніше, ніж плацебо. Жінкам рекомендують приймати від двох до чотирьох таблеток на день.

Британська служба консультації вагітності вважає, що Xonvea допоможе скоротити кількість жінок, у яких ранкова нудота настільки жахлива, що може привести до думок про аборт.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Ми всі знаємо, що погане самопочуття — це нормальна, очікувана і навіть деколи приємна частина вагітності. Але у деяких жінок симптоми настільки нестерпними, щоб перетворюють їх життя на справжній кошмар", — заявляє голова благодійної організації Кейтлін Дін (Caitlin Dean).

Нудота і блювота — часте явище у вагітних жінок. Ці симптоми заявляють про себе у перші три місяці вагітності не тільки вранці, але і протягом всього дня. У деяких жінок спостерігається нудота протягом усього терміну вагітності.

Причини можуть критися в гормальном дисбалансі, в передбачуваному народженні двійні або трійні, ожирінні і стресі. Нудота не шкодить здоров'ю майбутньої дитини.

Медики рекомендують вагітним жінкам частіше відпочивати, не налягати на їжу з високим вмістом вуглеводів і низьким вмістом жиру, а також пити багато води.

Нагадаємо, недавнє дослідження, проведене групою вчених з Університету Альберти, показало, що ймовірність серцево-судинних захворювань зростає у жінок, які народжують після 35 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок. Медики проаналізували дані близько двох мільйонів сотень датчанок у віці від 15 до 49 років.