Деякі дієти володіють лікувальними властивостями і можуть служити в якості профілактики онкологічних захворювань.

До такого висновку прийшли дослідники з Медичної школи Уейк Форест після порівняння західної і середземноморської дієти і їх впливу на мікробіом і біологічно активні сполуки в молочних залозах мавп, пише Medical News Today.

Молочні залози, як і кишечник людини, має власний специфічний микробiом. Дослідження показали, що зазвичай в злоякісних пухлинах грудей спостерігається нестача популяції бактерій Lactobacillus.

Крім цього, відомо, що ймовірність раку молочної залози у жінок зростає залежно від дієти. Медики виявили, що середземноморська кухня, яка багата на фрукти, горіхи, овочі, бобові, рибу і оливкову олія, знижує ризик на відміну від західної дієти, в якій превалює жирна їжа.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Вчені вирішили провести дослідження на макаках-резусах, тому що вони є хорошою моделлю для вивчення раку молочної залози та їх раціон можна контролювати.

Протягом майже трьох років 40 самок дорослих мавп харчувалися або за середземноморською дієтою, або за "західною". У першому випадку, кількість корисних бактерій в тканинах грудей зросла в 10 разів.

Дослідники говорять, що ці дані показують прямий вплив дієти на мікробіом.

Тим не менш, необхідна подальша робота для визначення впливу метаболічних побічних продуктів існування бактерій на ризик розвитку раку молочної залози.

Нагадаємо, високий рівень антимюллерового гормону у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Так "Знай.uа" писав, що дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, що на 22 % рідше страждають від інсульту.