Фізичні вправи в окулярах віртуальної реальності збільшують витривалість та продуктивність тіла, а також підвищують поріг болю.

До такого висновку прийшли вчені з Школи інженерії та цифрових мистецтв при Університеті Кента після вивчення вплив VR на ефективність і сприйняття болю під час тренувань, повідомляє Medical News Today.

У рамках дослідження команда експертів попросила 80 добровольців провести комплекс ізометричних вправ на біцепсі на 20 % більше від своїх максимальних можливостей. Половині учасників експериментів надали VR-окуляри, половина займалася звичним способом.

Дослідники зафіксували показники пульсу учасників експерименту, швидкість стомлення і особисте відчуття тіла.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

В окулярах віртуальної реальності учасники експерименту бачили точно таку ж кімнату, в котрiй займалася контрольна група без очок. Інтер'єр був відтворений до найдрібніших подробиць.

Попередні дослідження довели, що люди, які більш чуйні відчуваюти своє тіло, більш чуйні до болю під час тренувань.

Дослідники також попросили добровольців скласти рейтинг інтенсивності болю і передбачуваних зусиль.

Експеримент показав, що застосування VR-технологій при занятті фізичними вправами збільшує поріг болю.

"Отримані дані дозволяють вважати, що використання VR-технології також підвищує продуктивність під час вправ", — заявила провідний дослідник Марія Мацангиду (Maria Matsangidou).

Останнім часом медики все частіше і частіше повторюють про використання VR-технологій в терапевтичних цілях.

Ранні дослідження вже довели, що когнітивна поведінкова терапія з використанням технології віртуальної реальність зменшує параною і тривогу, а також допомагає впоратися з посттравматичним стресовим розладом у солдатів.

Нагадаємо, відеоігри з фізичними вправами зменшують хронічний біль у попереку у літніх людей на 27 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа", два в години дня — оптимальний час користування гаджетом для дітей. Заявляють американські вчені після обстеження 4500 дітей у віці від 8 до 11 років.

Також "Знай.uа" писав, що насильство у відеоіграх призводить до прояву фізичної агресії у дітей.