Багато хто знає про те, що малина - один з найкращих природних засобів від застуди. Однак, багато українців не знають, що застосовують її не зовсім правильно. Про це пише в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляє Супрун, малина допомагає підтримати водний баланс в організмі.

"Коли ми хворіємо, то втрачаємо багато рідини разом з потом при лихоманці і під час інтенсивного кашлю. Підтримувати водний баланс в цьому випадку надзвичайно важливо. А чай з малиною - це додаткова можливість отримати потрібну рідину, до того ж, вона містить іони - це краще для підтримки організму, ніж просто вода", - пише міністр.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Також Супрун пише, що насправді аптечні противірусні малоефективні від застуди і грипу. Кращим засобом для боротьби із захворюванням стануть корисна їжа, сон, жарознижуючі і теплі чаї.

"У складі малини є ацетилсаліцилова кислота, яка допомагає знизити лихоманку і запалення. Саме тому малина також допомагає полегшити симптоми застуди. Але пам'ятайте, що малина - виключно допоміжний засіб і не може замінити препарати, які вам рекомендував лікар. Адже хоча малина і може збивати температуру, складно визначити, скільки треба її прийняти саме вам, щоб досягти потрібного результату", - заявляє Супрун.

"Руйнівниця міфів" також нагадує українцям про те, що збивати температуру вище 38 градусів взагалі не варто.

"Сира, заморожена, або перетерта з цукром малина містить флавоноїди, вітамін С, а також трохи цукру. Ці речовини необхідні імунній системі, одночасно допомагають боротися з хворобою", - розповіла про головні якості ягоди Супрун.

Вона також нагадаємо українцям, що бактеріологічну інфекцію варто лікувати антибіотиками, а не чаєм. При тривалих симптомах застуди варто звернутися до лікаря.

Нагадаємо, українцям розповіли, як відрізнити від ГРВІ від групу і захиститися.

Раніше Знай.ua повідомляв, що стало відомо про нові правила виклику швидкої допомоги.

Також Знай.ua писав, що Супрун розповіла про чудодійний вид спорту.