Майже для кожного перехід на осінній режим з його холодом і температурою є неабияким випробуванням.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа це є чимало причин, адже в холодну пору року наш організм здійснює колосальну роботу для збереження своїх властивостей і активності.
Осінь також впливає на емоційний і ментальний стан, звичайно ж, не в кращий бік. Тому експертка підготувала кілька простих порад, які допоможуть пережити холодну пору року якомога безболісніше.
За словами експертки, восени менше сонця, тому багатьох людей "накриває", як вони кажуть "осіння депресія", що в перекладі на мову біохімії означає -- менше виробляється нейромедіаторів, які забезпечують гарний настрій -- серотоніну та дофаміну, тому що активізується фермент, який пригнічує їхню активність -- МАО (моноамінооксидаза).
Найперші продукти, які рекомендує лікарка це яблука та виноград, оскільки вони містять велику кількість корисних речовин, повідомляє Обозреватель.
Калина
Просто клондайк флавоноїдів (кверцетину, кемпферолу, апігеніну, лютеоліну та інших). За цими хитромудрими термінами прихована потужна оздоровча дія на організм.
Кверцетин -- доведений харчовий геропротектор, нейропротектор, і кардіопротектор.
Він стимулює аутофагію в кожній клітині нашого організму -- тобто процес очищення від токсинів, клітинного "сміття", фактично оновлює клітини.
Підвищує стресостійкість клітин -- тобто вони стають менш вразливими до різних видів стресу (токсинів, вірусів, мутацій). Має також противірусну дію (за рахунок фітонцидів).
А ще містить фітостерини, які нормалізують рівень холестерину та тиск крові (дуже корисно всім гіпертонікам).
Обліпиха
Містить каротиноїди, які в організмі трансформуються у вітамін А, а також багато вітаміну С, що дає змогу імунній системі бути напоготові (переохолодження, віруси і тд), а ще -- катехіни -- універсальні адаптогени та нейропротектори -- захищають клітини мозку від накопичення амілоїдного білка, що веде до хвороби Альцгеймера.
Катехіни гальмують втрату м'язевої маси і розвиток старечого одряхління.
Вживання обліпихи покращує стан шкіри, вона менше схильна до обвітрень та зміцнюється її бар'єр, який захищає організм від проникнення шкідливих для нього речовин.
Мають противірусну дію.
Захищає шкіру від фотостаріння.
Висновок: восени їжте обліпиху, хоч столову ложку.
Капуста
Авторка рекомендує цей продукт, оскільки він може сприяти довголіттю.
Це настільки потужний геропротектор, що той, хто не їсть капусту, багато втрачає… багато втрачає років життя.
Що робить капуста з нашим тілом?
Захищає від атеросклерозу.
- Від раку.
- Нормалізує роботу імунної системи.
- Допомагає нормалізувати масу тіла, зокрема, схуднути.
- Є потужним детоксикантом (сульфорафан, індол-3-карбінол).
- Забезпечує свіжий колір обличчя, хороші функції шкіри.
- Якщо капуста фіолетова -- то ще більше антимутагенних властивостей, захист мозку від втрати пам'яті.
Висновок: їжте капусту.
P.S. Хто не може в салаті -- натирайте на грубій або дрібній тертці, або хоч ложечку соку капусти, і то буде користь.
Наостанок авторка розповіла про власний раціон, який допомагає їй тримати себе в тонусі.
Яйце на подушці із запечених помідорів.
Болгарський перець.
Зелень капусти кале та руколи.
Капуста фіолетова, натерта на тертці, з додаванням оливкової олії та лимонного соку.
Запечений гарбуз.
Скумбрія.
Хумус (готовий, із супермаркета).
Також дієтологиня порадила вживати напій з калини, однак це вже на ваш розсуд, оскільки багатьом людям смак цієї ягоди зовсім не до вподоби.
Будьте здорові та бережіть себе!
Нагадаємо, надзвичайна ситуація трапилася в Україні. Через різке похолодання у вересні, раптово збільшилася кількість інфекційних захворювань.
Як повідомляв Znaj.ua, вчені знайшли причину, яка пояснює, чому люди так уразливі перед депресією і завжди скаржаться на постійну втому.
Також Znaj.ua писав про те, що в Україні почастішали випадки зараження лихоманкою Західного Нілу.