Британські дослідники з університету Бата провели науковий експеримент в результаті якого, можна сказати, поставили крапку у вічній суперечці про користь сніданку. Статтю з результатами експерименту фахівці опублікували в MedicalXpress.

Так вчені з'ясували, що якісний прийом їжі в ранкові години сприяє більш інтенсивному спалюванню вуглеводів під час тренувань і допомагає організму швидше засвоювати їжу після фізичних навантажень. У дослідженні вчених взяли участь 12 здорових чоловіків, яких розділили на дві групи.

Одним було запропоновано провести годинне заняття на тренажері на голодний шлунок, не снідаючи, а другим був запропонований сніданок у вигляді вівсяної каші з молоком. Часовий проміжок між ранковим прийомом їжі і тренуванням становив дві години.

В результаті, після велопробіжки у всіх учасників експерименту були наміряні рівні глюкози в крові та глікогену в м'язах. Як з'ясувалося, у тих респондентів, які снідали перед тренуванням, ці показники були нижче, ніж у тих, хто залишався голодним.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Як запевняють вчені, це свідчить про те, що ранковий прийом їжі посприяв збільшенню швидкості спалювання вуглеводів, які зберігаються у вигляді глікогену в м'язах, під час вправ.

Більш того, експерти встановили, що після фізичної активності у тих, хто займався після сніданку, їжа швидше перетравлюється навіть через кілька годин після тренування.

На підставі отриманих результатів експерименту, дослідники прийшли до висновку, що сніданок надає довготривалий ефект на прискорення метаболізму і сприяє схудненню.

Тому для тих людей, які страждають зайвою вагою, високим рівнем глюкози і загальним поганим самопочуттям, варто задуматися про свій раціон та включити в своє життя такий важливий для здоров'я ранковий прийом їжі.

Нагадаємо, недавні дослідження показали, що поганий сон відбивається на наших дієтичних симпатіях, втім, як і незбалансована дієта впливає на якість сну.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці 3 продукту допоможуть запобігти осінній депресії.

Також "Знай.uа" писав, вчені поставили крапку в вічній суперечці про локшину швидкого приготування.