Багато дієтологів стверджують, що сніданок — це головний прийом їжі. І не даремно.

Правильно підібраний сніданок знижує ризик ожиріння, перешкоджає виникненню цукрового діабету і порушення роботи серцево-судинної системи. Крім того, стимулює роботу мозку і заряджає енергією.

Особливо важливу роль сніданок відіграє у формуванні дитячого організму. Але часом не так вже й просто підібрати відповідний раціон для свого чада.

Лікар-педіатр Валентина Антонова розповіла, що готувати дитині на сніданок, повідомляє Голос.uа.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Варіантів сніданку для маленького школяра може бути чимало і звичайно ж, страви треба чергувати, щоб дитина на все життя не зненавидів манку або яєчню. Як фахівець і як мама 3-класника я раджу віддати переваги каш, по-перше, вони досить швидко готуються і цей процес не потребує вашої постійної присутності біля плити, по-друге, крупи насичують організм корисними речовинами і додають сил надовго. Приміром, вівсянка, що містить вітаміни, білки, вуглеводи, перетравлюється досить повільно, і глюкоза надходить у кров невеликими порціями. Тобто такий сніданок гарантує, що до наступного перекусу або обіду дитина буде ситий", — заявляє педіатр.

Для того, щоб діти не вередували, кашу можна прикрасити фруктами, ягодами та іншими корисними стравами. Незвичайна подача або ігрові елементи також дуже важливі

"Сніданок може бути не тільки вуглеводною, але і білковим. Найпростіший варіант — омлет, бажано паровий. Під час активного росту всім дітям потрібна підвищена доза білка, тому пару раз в тиждень готуйте на сніданок омлети або годуєте дитину вареними яйцями з овочами. Ще один безпрограшний варіант — це сир. Цей продукт містить кальцій і білок, які так необхідні зростаючому організму. Щоб дитина із задоволенням доїв свою порцію, додайте в неї свіжі ягоди і фрукти. Можна навіть трохи полити його медом, але тільки за умови, що сир нежирний, так як надмірна кількість калорій також не обіцяє дитині нічого хорошого", заявила фахівець.

Не забувайте і про гречаної каші з молоком — відмінне поєднання. В обох продуктах багато вітамінів і мікроелементів.

Нагадаємо, чому риб'ячий жир корисний.

Як повідомляв портал "Знай.uа", зловживання соками, в тому числі смузі, може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

"Знай.uа" писав, як боротися з "апельсиновою кіркою" целюліту в домашніх умовах.