Аромат свіжої випічки - один з найбільш апетитних в світі. Звичайно, іноді вживати свіжоспечений хліб можна, але коли це стає традицією, варто чекати біди. Читайте в матеріалі Clutch про те, чому не варто їсти хліб прямо з печі.

Зростає ризик смертельної хвороби

Вчені говорять, що гарячу їжу не можна вживати через ризик виникнення ракових пухлин. Коли людина регулярно вживає їжу з пилу-жару, ризик захворіти на рак збільшується у 8 разів.

Процес бродіння

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як тільки свіжа булка потрапляє в кишечник, невсипущі погані бактерії починають проявляти активність. Вони підгодовуються хлібним крохмалем, який перетворився в інші речовини. Такі процеси призводять до запалення в травній системі, а у тебе з'являється здуття і навіть болі в животі.

Утворюються важкопрохідні грудки

У пишної і ніжної випічки є особливість — вона скочується в грудочки, які насилу пересуваються від одного до іншого органу ШКТ, а в шлунку зовсім не піддаються впливу шлункового соку. Від цього в травному процесі відбуваються збої, що тягне за собою серйозні наслідки.

Дріжджова залежність і гастрит

Практично всі хлібобулочні вироби багаті на термофільні дріжджі. Їсти теплу випічку значить ризикувати отримати гастрит. Також любов до пишного хлібу небезпечна порушеннями в лімфатичній системі, виходу з організму важливих мінералів і навіть виникненню депресії.

Вага зростає, а самооцінка падає

Є ще одна причина не вживати свіжу випічку, про яку знають багато дівчат - збільшення ваги. Дріжджові гриби сприяють зростанню жирових відкладень, особливо в районі талії.

Нагадаємо, британські дослідники з університету Бата провели науковий експеримент, в результаті якого, можна сказати, поставили крапку у вічній суперечці про користь сніданку.

Раніше Знай.ua повідомляв, як вибрати стиглі і корисні банани.

Також Знай.ua писав, 3 продукти, які допоможуть запобігти осінній депрессії.