За інформацією ВООЗ, проблеми з психікою відчувають близько 450 мільйонів людей: це шизофренія, залежності, депресія. З кожним роком перелік зростає, але поки що з чималим розривом лідирує саме депресія.

Та депресія не ходить самотою – її супроводжує тривога. Люди часто, не в змозі справитись з тривожністю, впадають у депресію. А щоб не впасти в депресію – тривожаться. Найчастіше ці стани виражаються у нападах панічних атак. Про це розповіла психолог Ольга Плетка у у коментарі 24 каналу.

За словами психолога, сьогодні чимало українців відчувають подібні стани. Ще кілька років тому це була рідкісна проблема, і з нею направляли до психіатра. Сьогодні ж таким людям успішно допомагають психологи.

Фахівці допомагає на рівні, коли людина під час нападу панічних атак спроможна контролювати себе і вийти з цього стану за допомогою рекомендацій психолога, розповіла Ольга Плетка. Вона назвала симптоми, за якими можна визначити панічну атаку:

• запаморочення
• затискання якогось м'язу
• задишка
• серцебиття
• раптова пітливість.

"Велика проблема – соціофобія, це коли люди бояться людей. Людина багато сидить за комп'ютером, має успішні контакти і спілкування у соціальних мережах. Але на вулиці не може і не знає, як привітатися. Найчастіше панічні атаки бувають з цієї причини",– пояснила фахівець.

За словами психолога, через те, що сьогодні люди переважно спілкуються через монітор, в реальному житті їм страшно спілкуватися. Адже, коли немає фізичного контакту зі співрозмовником – ти можеш бути хоч суперменом, а от показатись тим, ким ти є насправді, люди бояться.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

З цієї ж причини багато пар мають проблеми у сексуальному житті, оскільки їхні фізичні навики замінені віртуальними, зазначає фахівець.

" Фантазія завжди яскравіша за реальність. І тоді в реальному житті люди не знають, що робити. Бо в голові немає відповідного навику, є лише імітація", - пояснила Плетка.

Однак навіть такі проблеми успішно нейтралізуються психологами. Для цього не потрібне медикаментозне лікування.

Тому, якщо ви відчуваєте прояви тривожних станів, не треба боятися звертатися по допомогу до психолога. Він визначить, в чому проблема і допоможе справитись.

Нагадаємо, запущена депресія може в буквальному сенсі вбити людину. Згідно статистики, щорічно майже 800 000 людей закінчують життя суїцидом, а серед молоді (15-29 років) депресія - друга у світі причина смертності.

Як повідомляв портал "Знай.ua", фахівці розказали, як можна відрізнити депресію від нудьги.

Також "Знай.ua" розповідав про продукти, які допоможуть запобігти осінній депресії.