Подумайте двічі, перш ніж додавати кетчуп до улюблених м'ясних страв і гарнірів.

Ведучий лікар і генетик з Кембрижского університету Джайлс Йео (Giles Yeo) попереджає, що одна порція кетчуп містить близько 7 зайвих калорій, що можуть істотно відбитися на вашій талії, пише Daily Mail.

У своїй новій книзі "Gene Eating" він докладно описав яким чином ми набираємо 15 кг у проміжок між 20 і 50 роками.

"15 кг ваги, накопиченої за 30 років складає близько 75 000 калорій — або 2500 додаткових калорій на рік для чоловіка. Якщо ви проведете найпростіші математичні обчислення, то побачите, що додаткові сім калорій щодня протягом 30 років — достатньо, щоб набрати зайві 50 кілограм", — заявляє професор Йео.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Та навіть невелика порція кетчупу та інших соусів призводить до повільного і непомітного ожиріння в комплексі з іншою шкідливою їжею, до якої традиційно пропонуються томатні солодкі соуси.

Справа в тому, пояснює лікар, коли ми стаємо старше, метаболізм сповільнюється, і швидкість, з якою організм спалює отриману енергію з їжі, сповільнюється, приводячи до накопичення зайвих калорій.

За словами експерта, наша схильність до повноти обумовлена еволюційними потребою зберігати жир для виживання в нелегкі часи.

Крім цього, деякі з нас генетично схильні до ожиріння. Деякі компанії взяли це на озброєння і почали пропонувати тести, які допоможуть підібрати індивідуальну дієту на основі генетичної експертизи, але, за словами експертів, немає жодного доказу, що така дієта працює.

Медик рекомендує людям, які намагаються скинути вагу, дотримуватися дієти з високим вмістом білка або середземноморської дієти.

Нагадаємо, харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.

Як повідомляв портал "Знай.ua", любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що відмова від фастфуду викликає абстинентний синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.