Молоді жінки виявилися лідерами в рейтингу найбільш "хропунiв".

Незважаючи на те, що хропіння найчастіше виникає при проблемах із зайвою вагою у чоловіків в середньому віці, обстеження розладів сну, проведене Королівської національної лікарнею показало, що намітилося зрушення в цій тенденції, пише Daily Mail.

З'ясувалося, що у 34 % випадків саме гучне хропіння спостерігається у жінок у віці 24-35 років у три рази на тиждень. Чоловіки поступається по гучності дівчатам на 3 %.

Серед добровольців у віковій групі 55-64 років: голосно хропли 45 % чоловіків, у порівнянні з 35 % жінок.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також було виявлено, що після 75 років кількість і гучність хропіння різко скорочується незалежно від статі.

Раніше дослідники з Медичного центру Бет-Изрейел виявили набір нейронів, який "перемикають" мозок в сплячий режим.

Медики провели дослідження на мишах і встановили, що клітини, розташовані в області гіпоталамуса, званої вентролатеральним преоптичним ядром (ВЛПО), відіграють вирішальну роль для здорового сну.

Спершу вчені активували клітини нейронів за допомогою лазерного світлового пучка. В іншому експерименті команда використовувала хімічна речовина для вибіркової активації нейронів ВЛПО. В обох випадках активація цих клітин присипляла мишей.

Результати дослідження підтвердили припущення, що ці нейрони активні під час сну і що їх пошкодження викликає безсоння.

"Ми виявили, що коли клітини ВЛПО стимулюються від одного до чотирьох разів на секунду, то мозок "засинає". Однак якщо стимулювати їх швидше і частіше, то вони згоряють і перестають працювати", заявив глава дослідження Кліффорд Б. Сапер (John B. Saper).

Нагадаємо, подростки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.

Як повідомляв портал "Знай.uа", два в години дня — оптимальний час користування гаджетом для дітей.

Також "Знай.uа" писав, що денний сон просто-таки життєво необхідний деяким людям.