Нарцисами зазвичай називають самозакоханих і егоїстичних людей з гордовитим ставленням до всіх і вся.

Але насправді нарцисизм набагато складніше і володіє безліччю відтінків від здорової самооцінки до патологічного марнославства, пише Hearth.

Настав час перевірити себе на самозакоханість. Ось 10 ознак того, що ви нарцис:

1. Вам подобається бути в центрі уваги

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Нарциси завжди намагаються домінувати в розмові. Вам властиво прикрашати історії, щоб справити враження. Ви завжди хочете бути самим-самим.

Але насправді все це є більш ризикованою мету: зміцнити ідеалізовану версію себе, яка відволікає вас від нестерпного страху, що ви насправді недостатньо гарні.

2. Ви любите давати поради з приводу і без

Ще одна можливість продемонструвати свої чудові знання, смак і розуміння всього в світі.

Ви знаєте найкращі ресторани, найкращі фільми, найцікавіші книги і навіть де найкраща шаурма.

3. Ви ненавидите очікування в черзі

Ніхто не любить черги. Але ось вам максимально не вистачає терпіння. Ви вимагаєте окремої уваги до себе особливого ставлення.

Незалежно від того, чи усвідомлюєте ви це чи ні, ви живете у світі, який повинен обертатися навколо вас.

4. Амбіції вище даху

Ви приречені на велич. Цей тип грандіозного припущення є класичним симптомом нарциссистов. Такі люди схильні вважати, що вони особливі і частина елітного класу, яка заслуговує тільки найкращого.

Вони також вважають за краще спілкуватися з людьми високого статусу і можуть зациклюватися на символах статусу (від правильного взуття до правої коляски).

5. У вас є чарівність

Ви вмієте переконувати людей в своїй важливості. Ваші стосунки, ймовірно, швидко і бурхливо проходять. Але все захоплення, яке ви відчуваєте до своєї половинці, є частиною негласної угоди: ви очікуєте, що вона змусить вас почувати себе настільки ж привабливим і розумним.

6. Обожнюєте суперництво

Ваш світ ділиться на переможців і переможених. І ви повинні бути кращому в усьому: в кар'єрі, спорті, іграх і навіть хто швидше підніметься сходами.

7. Ви легко дратуєтеся

Дуже болісно реагуєте на критику, переживаєте про власний імідж і не зазнаєте несхвалення або образи від кого завгодно.

8. Ви — д'артаньян

Нарцисисти відмовляються нести відповідальність за свої помилки і свинське поведінку, і завжди готові перекласти провину на когось іншого, навіть в самих буденних речах.

9. Ви використовуєте людей

Може бути не завжди навмисно, простовы звикли розглядати будь-яку ситуацію з тієї точки, яка вона буде цікава вам. Чому? Відсутність емпатії, нездатність зрозуміти емоційний світ інших.

Нарциси очікують, що інші будуть обертатися навколо їх потреб, але вони відмовляються робити те ж саме для кого-небудь ще.

10. У вас є залежності

Нарцисистт знову і знову звертається до своїх залежностей (алкоголь, азартні ігри, наркотики), щоб знову пережити почуття короля світу. Коли дія відбувається, з'являються докори сумлінняі та щоб їх заглушити доводитися знову потикати своїм слабкостям.

Нагадаємо, топ-5 фактів про психопатах, про які ви не здогадувались.

Як повідомляв портал "Знай.uа", що таке синдром самозванця і як від нього позбутися.

Також "Знай.uа" писав про різновиди нюхових галюцинацій.