Медики збираються використовувати кетамiн в експериментальному лікування від депресії.

Ранні випробування показали, що наркотична речовина в десять разів ефективніше, ніж найсучасніші ліки для пацієнтів, які страждають від стійкої форми розладу, повідомляє Daily Telegraph.

Вчені за підтримки Національного інституту дослідження в галузі охорони здоров'я в Оксфорді, склали стратегію впровадження кетаміну з трьох пунктів.

Кетамін зазвичай використовується в якості транквілізатора для коней, в даний час схвалений в медицині та ветеринарії як анестетика.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

З-за свого диссоциативного впливу наркотичний препарат також користується популярністю на вечірках, так як дешевше і чистіше кокаїну.

В одному з досліджень пацієнти з суїцидальними нахилами повідомляли про помітне поліпшеня протягом декількох годин після прийому кетаміну.

Заключний етап трьох випробувань, участь в яких взяли 802 пацієнта, показав, що показники ремісії складають 47 відсотків, у порівнянні з 4 % нинішніх медикаментозних засобів.

Пацієнти отримували або 56 мг, або 84 мг кетаміну через спрей разом з антидепресантом або плацебо-спрей разом з лікарським засобом.

Модифікований препарат отримав назву "эскетамин" і буде доступний в ближайщем майбутньому. Експерти вважають, що в наступному році.

Традиційні антидепресанти націлені на систему серотоніну головного мозку. Але тести показали, що кетамін працює інакше, блокуючи NMDA-рецептори.

Попередні дані свідчать про те, що кетамін також може бути ефективним при боротьбі з іншими психічними розладами: ПТСР, загальний тривожний розлад, соціальна фобія і обсесивно-компульсивний розлад.

Нагадаємо, група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа", компанія Coca-Cola планує випускати безалкогольні напої, які будуть містити каннабидиол.

Також "Знай.uа" писав, що подростки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.