Три дні в тиждень ви приділяєте тренуваням в спортивному залі і вважаєте, що цього достатньо, щоб не тільки триматися ваше тіло у формі, але і покращувати його показники. Однак прогрес слабенький, а часом після повернення з залу вiдчуваєте нездужання.

Можливо, ви робите щось не так? Адже часом навіть найзатятіші "качки" неправильно проводять базові вправи (присідання або потяг) і отримують травму.

Журнал Health опитав кількох знаменитих тренерів з фітнесу, щоб вони розповiли про популярні помилки як новачків, так і завсідників спортзалів:

1. Стiй струнко перед присіданнями

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Перш ніж зігнути коліна, переконайтеся, що ці чотири точки знаходяться на одній лінії: п'яти, коліна, стегна і плечі.

2. Не квапся з підходами

Багато людей намагаються провести по-швидкому підходи, вважаючи, що таким чином тренують свою витривалість і силу, але, за словами експертів, повільні рухи і перерви у підходах покращують показники набагато ефективніше.

3. Контролюй рух під час вправ

Замість того, щоб думати про позу для віджимання, постараєтеся вести руху в регулярному і спокійному темпі. Це стосується й інших базових вправ.

4. Припиніть горбитися на велотренажері

Випряміть плечі і сидите високо. Якщо ви нахиляєтеся вперед, переносячи частину своєї ваги на спортивні тренажер, зменшуючи ефективність заняття.

5. Не хитайся в бік

Коли ви робите румунську тягу на одній нозі тримайте ваш хребет прямо, а сідниці витягніть назад.

Нагадаємо, топ-7 способів підвищити витривалість.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фізичні вправи в окулярах віртуальної реальності збільшують витривалість і продуктивність тіла, а також підвищують поріг болю. До такого висновку прийшли вчені з Школи інженерії та цифрових мистецтв при Університеті Кента після вивчення вплив VR на ефективність і сприйняття болю під час тренувань.

Також "Знай.uа" писав, що медики виявили мутації в генах, що призводить до появи рідкісного захворювання — синдрому Саула-Вільсона або дварфизма.