Американські вчені запропонували використовувати соціальні мережі для діагностики депрессії.

Команда исследователй використовувала алгоритм для аналізу даних відкритих користувачів Facebook і виявили лінгвістичні сигнали, які могли б передбачити розвиток психічних розладів, повідомляє журнал Proceedings of the National Academy of Sciences.

Анализ півмільйона посад і статусів 1200 чоловік виявив, що 114 з них страждають від депресії. Медики також отримали доступ до медичних записів добровольців.

Потім, для кожної людини, який отримав діагноз депресії у своєму житті, дослідники підібрали ще п'ять осіб, у яких не спостерігалися ознаки захворювання. Таким чином, на другому етапі дослідники відібрали 683 добровольця.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Створений ними алгоритм проаналізував 524 292 постів у людей, які страждали від депресії. Також аналізувалися пости, що передують постановці діагнозу.

Дослідники визначили ряд так званих мовних маркерів, які подавали емоційні і пізнавальні сигнали, в тому числі "смуток, самотність, ворожість і підвищена самооцінка". Також оцінювалося використання займенників "Я" (I) і "Мені" (me).

Дослідники виявили, що лінгвістичні маркери можуть передбачити депресію з точністю до 3 місяців раніше, ніж людина отримає офіційний діагноз.

[quote author=""]"

Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує, що однополярні депресивні розлади стануть одним з найпопулярніших душевних захворювань до 2030 року.

Нагадаємо, медики збираються використовувати кетамін в експериментальному лікування від депресії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що подростки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.