Вчені навчилися відновлювати клітини у вусі, які відповідають за сприйняття звуків.

Згідно з дослідженням, проведеним Університетом Рочестера, віруси, генетика і навіть нинішні ліки можуть спровокувати появу невеликої кількості волоскових клітин, пише European Journal of Neuroscience.

Волоскові клітини — рецептори слухової системи, які з віком відмирають і не відновлюються природним чином, що призводить до пошкодження слуху.

Клітини реагують на вібрації і посилають нервові імпульси в мозок, які интепретирует їх в якості звуків.

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки
Показати ще

Тим не менш, у птахів, жаб і риб кохлеарні клітини у внутрішньому вусі можуть перетворюватися в волоскові клітини. Вважається, що є речовина, що активує дію.

Дослідники проаналізували вплив одного з білків, відомого як ERBB2, на волоскові клітини новонароджених мишей.

Результати нового дослідження підтвердили, що оточуючі клітини, на які вплинув ERBB2, з більшою ймовірністю стають волоськовимі.

Потім учені протестували вплив вірусів, які викликають виробництво ERBB2.

А також вивели генетично модифікованих мишей з надмірною експресією ERBB2 і давали їм препарати, які активують білок і використовуються для стимуляції регенерації клітин в очах і підшлунковій залозі.

Всі ці методи призвели до збільшення виробництва волоскових клітин.

Відновлення слуху — нелегке завдання. Необхідно регенерувати сенсорні волоскові клітини, які, у свою чергу, повинні нормально функціонувати і з'єднуватися з необхідною мережею нейронів", заявила провідний автор професор Патриція Уайт (Patricia White)

Нагадаємо, британські вчені виростили штучний стравохід і успішно пересадили його мишам.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.