Гемоглобін - особливий білок, що містить залізо, він є дуже важливим для людського організму.

Саме завдяки гемоглобіну відбувається доставка кисню до всіх клітин нашого тіла.

Тому коли рівень цього залізовмістного білка падає - наші клітини відчувають відсутність кисню, як наслідок, виникає нестача енергії та швидке виснаження організму.

Рівень гемоглобіну піднімають спеціальними лікувальними засобами та продуктами, проте його рівень можна підняти, просто вживаючи смачні та поширені продукти, які наситять організм необхідними вітамінами та елементами.

Печінка містить вітаміни Е, К, Н, В, мідь, залізо, фосфор, калій, магній та натрій. При дуже низькому гемоглобіні медики рекомендують їсти хоча б 100 г страв з печінки щодня.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У халві міститься найбільше заліза. Особливо цінна - кунжутна халва, в 100 грамах якої є 50 мг заліза. У 100 г соняшникової халви міститься лише 33 мг заліза.

Також халва позитивно впливає на роботу нервової, серцево-судинної та кісткової систем, адже у ній містить ще оддні дуже важливий для організму людини елементи - магній, калій, мідь, цинк, вітаміни С, Е та В.

Сухофрукти містять в 4-5 разів більше заліза, ніж свіжі фрукти. Чорнослив, курага, сушені яблука, фініки, інжир покращують стан серця, судин, нормалізують обмінні процеси в організмі та покращують самопочуття.

Продуктом, що теж добре піднімає рівень гемоглобіну є буряк. Він багатий на залізо, амінокислоти і вітаміни. Також він добре очищає печінку від шлаків та токсинів, уповільнює старіння організму, сприяє регенерації та суттєво знижує ризик утворення серцево-судинних захворювань.

100 г морської капусти містить 12 мг заліза. Також морська капуста містить чимало мікро та макроелементів, які позитивно впливають на роботу органів людського організму.

Гречка і вівсянка також добре піднмають гемоглобін. Проте ні в якому разі не можна їсти гречки з молоком, адже продукти, з високим вмістом кальцію, перешкоджають засвоєнню заліза.

Горіхи містять вітаміни А, Е, групи В, магній, калій, кобальт, омега-3 кислоти та рослинний білок. Для підвищення рівня гемоглобіну в крові достатньо їсти кілька горіхів на день. Крім того вони є чудовим засобом для зміцнення імунітету та покращення працездатності.

Нагадаємо, раніше українцям розповіли як харчуватися у холодну пору року.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо секрети харчування Сінді Кроуфорд.

Також "Знай.uа" писав, про те, що дитяче харчування в школах і дитсадках подорожчає.