Буквально нещодавно група фахівців з Університету штату Флорида в Таллахассі (США) в результаті дослідження з'ясували, що вплив нікотину на організм батька може вплинути на когнітивні здібності його дітей і онуків. Про це пише MedicalXpress.

Раніше американські вчені наголошували у своїх дослідженнях, що куріння матері збільшує ризик виникнення різних розладів у дитини. Цього разу фахівці вирішили перевірити, як куріння батька впливає на майбутніх дітей.

Вони протягом 12 тижнів давали самцям нікотиновий розчин, після чого їх схрестили з самками. У ході дослідження вони виявили, що потомство мало ознаки гіперактивності, дефіциту уваги і когнітивних порушень.

Варто відзначити, що після того, як мишей-самок вдруге схрестили з іншими гризунами, які не піддавалися впливу нікотину, їх потомство теж демонструвало значні порушення, однак не такі виражені.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

За словами дослідників, молекули, що включають і вимикають певні ділянки ДНК, зачіпають ген, який кодує дофаміновий рецептор D2-молекулу, яка відіграє важливу роль у розвитку мозку і процесі навчання дитини.

Вчені проаналізували результати експерименту і прийшли до висновку, що куріння батька все ж шкодить інтелекту дітей і онуків.

До речі, фахівці з медичної школи Стенфорда з'ясували, що одна електронна сигарета містить стільки ж нікотину, скільки звичайна пачка сигарет.

Педіатр Бонні Халперн-Felscher, один з авторів роботи, був неймовірно здивований і стурбований, що електронні сигарети марки Juul, що займає лідируючі позиції на американському ринку, використовують набагато частіше звичайних сигарет.

Нагадаємо, що регулярне куріння марихуани підвищує ризик виникнення інсульту на 15 %.

Як повідомляв портал Знай.uа, дослідники з університету Толедо з'ясували, що тривале “залипання” в екран телефону збільшує ризики втрати зору.

Також портал Знай.uа писав, як і чому спиртні напої буквально відключають пам'ять людини.