Відмова від шкідливої їжі і фізичні вправи допомагають продовжити життя у пацієнтів з раком прямої кишки.

Нове дослідження Американського онкологічного товариства (АВО) показує, що зміни у харчових звичках, зроблені навіть після діагностики онкологічного захворювання, знижують вірогідність смерті на 20%, повідомляє Daily Mail.

За словами медиків, механізм не зовсім ясний, але шкідлива їжа, відсутність вправ, алкоголь і куріння з віком провокують появу раку прямої кишки.

Лікарі також підозрюють, що ще одним фактором може бути мікробіом кишечника, який, у свою чергу, залежить від нашого раціону харчування. На ранніх стадіях рак прямої кишки виліковується з вірогідність 90%, проте важливо також відмовитися від шкідливих звичок.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Дослідники на чолі з професором Марком Гуiнтером (Mark Guinter) проаналізували дані 2801 людини, у яких діагностували це небезпечне окнологическое захворювання та їх дієту.

Деякі з пацієнтів, згідно АОО, дотримувалися рекомендацій щодо охорони здоров'я і харчування — уникати жирної їжі, висококалорійних продуктів і напоїв, а замість цього харчуватися фруктами, овочами.

Також представники АОО рекомендують займатися фізичними вправами як мінімум 150 хвилин в тиждень і дотримуватися регулярного графіка сну.

За словами дослідників, пацієнти, які дотримувалися "західної дієти", що складається з червоного м'яса, напівфабрикатів та інших продуктів тваринного походження, мали найвищий ризик смерті серед пацієнтів з раком прямої кишки.

"Результати нашого дослідження свідчать про те, що зміна дієти навіть після діагнозу, допомагає значно знизити ризики смерті", — заявив професор Гуинтер.

Нагадаємо, дієта, багата на жирну рибу, продовжує життя і сприяє здорової старості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цукровий діабет збираються лікувати шляхом пересаджування свинячих иснулиновых клітин підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.