До 2050 року щорічно буде вмирати близько 10 млн осіб через наднебезпечний вид бактерій.

Про це повідомили в Комітеті з охорони здоров'я і соцзахисту палати громад Великобританії, передає "Нова Планета".

Так, учені Британії розповіли, що багато мікроорганізмів уже не реагують на антибіотики, а ліки на них не чинять ніякого впливу. На сьогоднішній день від мутованих бактерій помирає близько 5 тис. осіб на рік.

Влада розуміє, що самостійно, без будь-яких стимулів ззовні, ринок не почне створювати нові препарати. Все через те, що приватним компаніям не вистачає грошей на розробку нових класів антибіотиків.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Крім того, діяльність лікарів проаналізував Парламентський комітет. Їм порадили не виписувати ліки без особливої потреби, щоб ситуація не вийшла з під контролю повністю.

Найближчим часом уряд має переглянути свою політику щодо фінансування фармацевтичних компаній. Законодавці закликають країни всього світу починати розробку нових антибіотиків, оскільки бактеріальна загроза актуальна для всіх континентів. Якщо це питання не вирішиться в найближчі терміни, може постраждати вся система глобальної охорони здоров'я.

Раніше уряд Великобританії виділив 30 млн стерлінгів для знищення небезпечних бактерій.

Нагадаємо, мікроорганізми, стійкі до антибіотиків, можуть представляти серйозну небезпеку для людства протягом наступних 30 років. До такого висновку прийшли медики після аналізу статистики смертності, пов'язаної з неефективністю нинішніх антибактеріальних засобів.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", команда з Медичної школи Західного резервного університету Кейза відкрила новий спосіб лікування сепсису. В рамках дослідження медики навчилися блокувати вироблення токсинів золотистого стафілокока в організмі мишей за допомогою спеціальних молекул.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що медики перерахували 35 вітамінних добавок, які збільшують тривалість життя.