Медики виявили три білка, які можуть відігравати важливу роль як у жіночій фертiльностi, так і в розвитку раку.

Відповідно до нового дослідження вчених з Департаменту генетики в Університеті Рутгертса, знайдені сполуки являють собою Aurora kinase A (AURKA), AURKB і AURKC, повідомляє Current Biology.

"Наша наукова робота дозволить виявити новий спосіб діагностики і, можливо, лікування певних типів безпліддя, які закінчуються раннім викиднем", заявила голова наукової роботи Карен Шиндлер (Karen Schindler).

За словами медика, мiжбiлкове регулювання знайдених сполук, яке виникає в яйцеклітинах, також зустрічається при певних типах агресивних видів раку, тому результати можуть бути корисними при виборі лікування для хворих онкологічними захворюваннями.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

В подальшому медики збираються вивчити геном безплідних пацієнтів, щоб переконатися, що представляють мутації в їх генах.

Також дослідники збираються уважно вивчити різновиди онкологічних захворювань, при яких присутні всі три види білка. Більше того, медики сподіваються використовувати їх в якості механізму регулювання розвитку раку.

Слід зазначити, нові дані були отримані в результаті спостереження за гризунами.

Нагадаємо, еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.

Ген імпотенції виявили на ділянці ДНК під назвою SIM1 після обстеження 649 36 американських чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", молодий дизайнер Мері-Клер Спрингхэм представила проект революційного пристрою, який дозволить чоловікам годувати грудьми.

В комплект незвичайного девайса буде входити гормональний коктейль, збільшує молочні залози представників сильної статі до другого розміру.

Також "Знай.uа" писав, що куріння під час вагітності прискорює початок пубертатного розвитку у майбутнього потомства.

Діти, чиї матері курили понад десять сигарет в день під час вагітності, в середньому вступали в статеву зрілість на три-шість місяців раніше, ніж діти некурящих.