Вагітність - це не привід відмовляти собі в простих людських радощах, тим більше в сексі. Однак, є ситуації під час цього цікавого періоду, коли краще утриматися. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Секс під час вагітності корисний для майбутньої мами. Він допомагає позбутися від токсикозу, болю в попереку, неприємних відчуттів у м'язах. До того ж, завдяки надлишку гормонів інтимне життя під час вагітності може стати ще більш яскравим.

вагітна жінка

До того ж, секс не може зашколити дитині, як багато хто вважає. Скорочення стінок матки навіть корисне, адже вони нагадує схватки.

Однак існують протипоказання, коли секс заборонений вагітним жінкам:

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще
  • багатоплідна вагітність;
  • цервікальна недостатність, коли шийка матки відкривається передчасно;
  • проблеми з шийкою матки, які можуть збільшити ризик викидня або передчасних пологів;
  • передлежання плаценти – стан, в якому плацента розташовується в нижніх відділах матки за будь-якою стінкою, частково або повністю перекриваючи область внутрішнього зіву;
  • ризик передчасних пологів;
  • вагінальні кровотечі;
  • підтікання навколоплідних вод;
  • розрив амніотичного мішка.

До речі, гінекологи не рекомендують займатися під час вагітності анальним сексом, адже в цьому випадку дійсно можна нашкодити дитині.

вагітна жінка

Не варто засмучуватися, якщо гінеколог заборонивши вам секс, адже під цим словом мають на увазі саме традиційний коїтус з проникненням у піхву. Можна вибрати інші форми фізичної близькості, наприклад, оральний секс. До того ж, ніхто не забороняє вам обніматися і цілуватися.

А якщо вам заборонено займатися сексом постарайтеся перенаправити енергію в інше русло: ведіть активний спосіб життя, спілкуйтеся, займайтеся цікавими хобі.

вагітна жінка
вагітна жінка

Нагадаємо, експерти розкрили несподівані наслідки відмови від тактильної близькості.

Як раніше повідомляв Знай.ua, що видає женщину, яка імітує оргазм.

Також Знай.ua писав, 10 помилок, які допускають жінки в оральному сексі.